Toelichting

Deze antwoorden zijn op 8-1-2016 gepubliceerd. Staat het antwoord dat u zoekt er niet bij, stuur dan een email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We antwoorden u dan persoonlijk.

Infraroodcabine 1-persoonsEen Infraroodsauna is een veelgebruikt woord voor infraroodcabine, en is eigenlijk geen sauna maar een warmtestralingscabine. In de Infraroodcabine zijn infraroodelementen geplaatst. Deze elementen geven een directe stralingswarmte die u direct verwarmen. Deze infraroodstraling verwarmt voor een gedeelte direct uw lichaam (en voor het andere gedeelte de binnenzijde en de lucht in de cabine). Hierdoor bestaat er een effectieve gecombineerde warmteoverdracht naar uw lichaam.

Normaal gesproken wordt uw lichaam verwarmd of gekoeld door geleiding van warmte door de lucht of water waarmee het in contact komt. Een uitzondering hierop is als de blote huid direct in contact komt met infraroodstraling zoals in de zon en in een infraroodcabine. De overdracht van warmte in een infraroodcabine ligt dus veel hoger als bij verwarming door de temperatuur in de cabine alleen.

De infraroodcabine komt oorspronkelijk uit Japan en wordt tegenwoordig veel gebruikt en geadviseerd, zowel door artsen als fysiotherapeuten. Andere benamingen voor de infraroodcabine zijn onder andere infraroodsauna of IR-cabine.