Toelichting

Deze antwoorden zijn op 8-1-2016 gepubliceerd. Staat het antwoord dat u zoekt er niet bij, stuur dan een email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We antwoorden u dan persoonlijk.

Red CedarRed Cedar

De meeste infraroodcabine worden gemaakt van Redcedar.

Deze houtsoort heeft een aantal specifieke eigenschappen waardoor het o.a. zeer geschikt is voor infraroodcabines.
Een belangrijke eigenschap van Redcdar is dat het ook na jaren nog steeds mooi oogt. Redcedar verkleurt namelijk niet op een manier zoals dennenhout dat het na een paar jaar geel-bruin en armoedig toont. Het wordt alleen donkerder.
Redcedar heeft van nature een stof in zich die bacteriën en schimmels tegenwerkt.

Daarnaast "werkt" het hout veel minder als dennenhout soorten. Noesten zitten er niet in en hars loopt er niet uit. Ook de speciale geur van het Redcedar wordt door velen gezien als een pluspunt.

Redcedar's groeien alleen in Canada (Britisch Colombia) en behoren tot de coniferen. (Tuya)

De naam "Red Cedar" zou haast vermoeden dat er ook andere kleuren Cedar's zijn. Dit is echter niet waar. Soms wordt door fabrikanten aangegeven dat een cabine gemaakt is van "white cedar". Dit is een niet bestaande fantasienaam en wordt dan ook meestal gebruikt om inferieure houtsoorten een zweem van kwaliteit te geven.

Hemlock

Een houtsoort die wel veel op Redcedar lijkt is Hemlock. Dit is de meest misbruikte naam van hout de laatste jaren. Ook dit is een in Canada groeiende Tuya-soort. De prijs van Hemlock is ongeveer gelijk aan die van Redcedar. Dus als een fabrikant cabines aanbied in "Hemlock" kan de prijs nooit lager zijn als van Redcedar. Is dit wel het geval, dan is de "Hemlock" waarschijnlijk geen Hemlock!.